Türkiye Amerika Hava Kargo ve Deniz Kargo Hakkında Bilgiler

ÖNERİLERİMİZ

Türkiye’ye / Türkiye’den mal ithal etmek / ihraç etmek istiyorsunuz ancak hangi incoterm’i seçeceğinizi bilmiyor musunuz? Güvenilir ve sorunsuz bir gönderi için, Turkey Cargo Shipping, gönderinizin (neredeyse) tam kapsama alanına gitmenizi önerir.

Başka bir deyişle, (neredeyse) tüm gönderinizin özel profesyonellerden oluşan bir ekip tarafından ele alınacağı ve denetleneceği EXW veya FOB gibi incoterms’i seçmeniz sizin için daha iyidir.

Bu iki incoterm, fabrikadan / depodan (EXW) veya çıkış limanından (FOB) teslim alma ile birlikte gelir ve bu da sizi nakliye sürecinde oldukça ağır bir sorumluluktan kurtarır.

Turkey Cargo’nun Türkiye ile tüm dünya arasındaki gönderiler için lojistik hizmet sağlama tecrübesi, artık ekibimizin her iki ülke arasında her türlü mal (gıda, kimyasal veya tehlikeli ürünler vb.)

Sevkiyatlarınız sırasında, hangi tür mal sevk edilirse edilsin, en karmaşık kısmı (gümrükleme ve diğer evrak işleri) dahil olmak üzere gerekli tüm adımları yönetiyoruz.

 

 

Amerika Birleşik Devletleri ya da resmî olmayan ismiyle Amerika (İngilizce: America), orta Kuzey Amerika’da, Kanada ve Meksika arasında bulunan,elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan, federalanayasal cumhuriyet ile yönetilen bir ülkedir. Dünya’nın 9,8 milyon km2 (3,8 milyon sq mi) yüzölçümü ile karasal alan bakımından dördüncü, toplam alan bakımındansa üçüncü ya da dördüncü en büyük ülkesi[b] ve 331 milyonu aşan nüfusu ile de en kalabalık üçüncü ülkesidir. Ülkenin başkenti aynı zamanda federal bölgesi olan Washington, DC’dir ve en kalabalık şehri New York’tur.

 

EKONOMİ

Uluslararası Para Fonu’na göre ABD, $22.7 trilyonluk GSYİH’i ile Dünya ekonomisinin %24’ünü Satın alma gücü paritesine göre ise %16’sını oluşturmaktadır.Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük ithalatçısı ve dünyanın en büyük ikinci ihracatçısı olsa da kişi başına ihracatı nispeten küçüktür. 2010 yılı itibarıyla ABD ticaret açığı $635 milyar dolardır. En büyük ticaret ortakları Kanada, Çin, Japonya, Meksika ve Almanya’dır.

 

AMAZON PİYASAYI NASIL ETKİLEDİ? “

 

Amazon tam anlamıyla piyasayı değiştirdi. Stoklar genellikle Avrupa’da, ABD’de konteynerlerle gönderilir ve ardından e-ticaret platformlarında veya doğrudan müşteriye gönderilir. Artık model değişti, siparişin hazırlanması direkt Türkiye’de yapılıyor, küçük kolilerin hemen ardından Avrupa ve ABD’ye gönderiliyor. Bu amaçla gümrük vergileri ve engeller basitleştirilmiştir. İthalat yapmak ve müşterilere teslim etmek için Avrupa’da veya ABD’de bir firmaya sahip olmanıza gerek yok! Bu, yepyeni bir pazar segmenti olan küçük paket pazarı yarattı. Bu paketler doğrudan Amazon’a veya diğer Avrupa ve Amerika e-ticaret platformlarına gönderilir. Türkiye tedarikçileri artık ürünlerini doğrudan navlun dahil olmak üzere satmaktadır. Bu, yeni bir pazarı, e-ticaret platformları aracılığıyla doğrudan nihai müşteriye satış yapan Asyalı üreticilerin pazarını ortaya koyuyor. Havayolu navlun fiyatlarının artması, ürünlerini bir an önce teslim etmeyi hedefleyen e-girişimciler için çok fazla sorun yaratmıyor. Farklı e-ticaret web sitelerinde, tedarikçiler güvenilirlik açısından değil aynı zamanda teslimat kapasiteleri açısından da derecelendirilir. Bu platformları memnun etmek zor ve e-girişimcileri en iyi olmaya zorluyor çünkü oranlar sıralamalarını belirliyor. Gecikmelerde daha rekabetçi olabilmek için yatırım yapmaya hazırlar. 2021’de yoğun sezonda, Uçağın yaklaşık %40 ila %45’i e-ticaret ürünleri ile karşılandığı yerlerde. 2022’de muhtemelen %50’yi geçecek. Bu eğilim özellikle Türkiye’den Avrupa’ya veya ABD’ye vurgulanıyor. ABD’nin, her haneye vergi ve gümrük izni olmaksızın günlük ithalat kotasına izin veren optimize edilmiş bir gümrük sistemine sahip olduğu belirtilmelidir. Türkiye’den küçük koli ithalatını gerçekten kolaylaştırıyor ve küreselleşmeyi teşvik ediyor. Bir Türk tedarikçi veya üretici, Avrupalı ​​veya Amerikalı bir müşteriye doğrudan satış yapabilir. Ayrıca uçaklarla gönderilecek benzer ürünlere erişimi de kolaylaştırıyor.

DENİZ TAŞIMACILIĞI HER ZAMAN EN UCUZ SEÇENEK MİDİR?

Hangi ulaşım aracının uygun olduğu ve uygun hizmetin seçimi müşteriler için çoğu zaman birçok soruyu gündeme getirmektedir.

Parseliniz 1 metreküp veya daha az mı? Gönderiniz için hangi nakliye hizmetinin en uygun maliyetli seçeneği temsil edeceğini merak ediyor musunuz?

Bu durumda, bir LCL gönderisi için tahsil edilen minimum ağırlık / hacmin 1 metreküp veya bir ton olduğuna dikkat etmek önemlidir.

Birçok insan deniz taşımacılığının her zaman hava taşımacılığından daha ucuz olduğunu düşünme eğilimindedir. Ancak gerçekte ekspres kargo, en küçük hacimler için çok daha rekabetçi çözümler sunma eğilimindedir.

Genel olarak, faturalandırılabilir ağırlık 100 kg’dan az olan ve hatta belirli varış yerleri için 200 kg’a kadar olan hava taşımacılığı tavsiye edilir.

Bu amaçla, Turkey Cargo , Tükiye  ve Avrupa,Afrika,Asya kıtaları arasında oldukça rekabetçi hava taşımacılığı hizmetleri sunarak müşterilerinin ihtiyaçlarına uyum sağlamıştır. Uzun vadeli ortaklıklarımız, size çok rekabetçi fiyatlarla yüksek kaliteli hizmetler sunmamızı sağlar.

 

Cbm’yi nasıl hesaplarsınız?

CBM formülü basit bir hesaplamadır -: toplam kutu adedi * uzunluk * genişlik * yükseklik.

örnek :

kutu ölçünüz 60x40x40 ve 100 adet

100(toplam koli adeti) x 0,60 (uzunluk) x 0,40 (genişlik) x 0,40 (yükseklik) = 9,6 cbm

Önemli bilgi

33 metreküp dahili kapasiteye sahip 20 fit
40 fit, 66 metreküpe kadar taşıma kapasitesine sahiptir.

20 fit : 22,1 ton

40 fit : 27,4 ton

———————

40 HC : 29,6 ton

———————

20 fit : 33 m3

40 fit : 67,3 m3

———————

40 HC : 76 m3

———————

20 fitlik bir kapta 9 palet

40 fitlik bir kapta 22 palet

 

 

 

TÜRKİYE’DEN AMERİKA’YA HAVA KARGO – UÇAK KARGO – HAVA YOLU İHRACAT

Turkey Cargo, Türkiye’den diğer ülkelere veya diğer ülkelerden Türkiye’ye hava taşımacılığı hizmetleri sunmaktadır.

Örneğin Avrupa, ABD, Kanada, Orta ve Afrika’ya hava taşımacılığı için, hava kargo iletim gecikmesi 1 güne kadardır, bu da deniz taşımacılığı ile normal 10/15 günden daha hızlıdır.

Turkey Cargo’nun iyi test edilmiş profesyonel ortaklardan oluşan ağı, gönderinizi en kısa sürede ve en iyi gecikmelerde yönetmemizi sağlar. Havayolu taşımacılığı, en kırılganından en ağırına kadar her türlü ürün için uygundur.

Hava yönetmelikleri çok katıdır, bu yüzden tüm dikkatimizi taleplerinizi mükemmel şekilde incelemeye veriyoruz.

Talebinizin bu hassas analizinden sonra ekiplerimiz, beklentilerinize, ihtiyaçlarınıza ve malınızın niteliğine tam olarak uyan bir nakliye hizmetini size sigortalayacaktır.

Türkiye Kargo Açıklama : Ücretsiz fiyat teklifi için TURKEY CARGO uzmanlarımızla iletişime geçin, size 24 saat içinde bir fiyat teklifi göndereceklerdir (gerekli tüm bilgilere sahipsek).

135 $ Konşimento Ücreti Hava Yolu Evrak Hizmet bedelidir.(AWB)

Yukarıda belirtilen ücretler standart olarak taşıma bedelini oluşturmaktadır. Kg/Desi X Liste Fiyatı + 135 $ şeklinde hesaplanır.

 

 

Fiyatlar Dolar $ cinsindendir.

Örneğin :

60*40*40 / 6000 = 16 Desi

Her Bir Koli Ağırlığı : 17 KG

Koli Sayısı : 20

Formül şu şekildedir:

Desi ya KG arasından hangisi büyük ise X Koli Sayısı =

17*20=340 KG olarak fiyatlandırılır.

340 X 6,05 USD = 2057 USD (2.75 IST to JFK baz alınmıştır)

2057 USD Navlun Ücreti + 135 $ Konşimento = 2192 USD Taşımanın Toplam Bedelidir.

İlave Olarak

Eşyanın depodan havalimanına transferinin sağlanması : 500 – 1000 TL arası

Eşyanın ihracatı için , İhracatçılar Birliğine kayıtlı firma tarafından yapılabilir . Ortalama bir ihracat için gümrükleme hizmet bedeli 500 – 1000 TL arasında Türkiye’de ücretlendirilmektedir.

Ürünün ihracatı için ayrıca Türkiye’de ihraç kayıtlı faturasının olması gerekir.

 

 

TEKLİF NASIL ANLANIR VE FİYAT HESAPLANIR?

Hava navlun fiyatı iki farklı yöntem kullanılarak hesaplanabilir. Birincisi şudur: kilogram başına maliyet, gönderinin ağırlığı ile çarpılır. Bununla birlikte, bir Airbus veya Boeing’in sınırlı bir yükleme alanı olduğundan, dikkate alınması gereken tek parametre ağırlık değildir. Düşük yoğunluklu bir kargo için (büyük hacimli küçük bir ağırlık anlamına gelir), ağırlıktan ziyade hacme göre faturalandırılırsınız.

Buna denir “Hacimsel ağırlık”.

Bunu hesaplamak çok basit:

Türkiye Kargo Not : Hacimsel Uzunluk x genişlik x derinlik / 6000 = Hacim

Gönderinizin ölçülerinden,

hacimsel ağırlığınızı kendiniz de hesaplayabilirsiniz.

 

 

KILAVUZ

Hava taşımacılığı, malları dünya çapında taşımak için en hızlı çözümdür. Ancak, bunun her tür gönderiye uyarlanmış bir çözüm olmadığını unutmayın.

Türkiye Kargo : Burada, Türkiye’den yapacağınız ithalatınız için Hava navlun masrafları, Gümrük prosedürü, navlun kısıtlamaları ve sigorta seçenekleri hakkında bilgi edineceksiniz.

 

 

HIZLI ÇÖZÜM

Havayolu taşımacılığı en hızlı ulaşım yöntemidir. Uzun bir mesafede, zaman açısından diğerlerine kıyasla tartışmasız ilk yoldur. Örneğin, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki bir hava taşımacılığı için, iki bölge arasında seyahat etmek yalnızca birkaç saat sürer.

Bununla birlikte, navlun sadece bir parçası olan uluslararası taşımacılığın karmaşıklığını hatırlatmak önemlidir. Aslında, yükün kendisinden daha fazla zaman alan ve kaçınamayacağınız daha birçok adım var. Gümrükleme ve ihracat/ithalat ücretlerini içeren evraklar, teslim alma, elleçleme ve nihai adreste teslimat, toplam gecikmeyi önemli ölçüde etkileyen zorunlu unsurlardır.

 

 

HAVA YOLU KULLANMALI MIYIM?

Daha önce de belirtildiği gibi, Havayolu taşımacılığı katma değeri yüksek, yoğunluğu yüksek veya küçük hacimli mallar için değerli bir seçenek olabilir.

Bu yöntem aynı zamanda tüm değerli veya kırılgan eşyalarınız için de uyarlanmıştır. Sıkı güvenlik koşulları hırsızlık risklerini sınırlandırıyor…

Zaman kısıtlamanız olduğunda ve mallarınızın en kısa sürede teslim edilmesi gerektiğinde de kullanabilirsiniz.

 

 

İŞLEM

Bu taşıma yöntemi için sevkiyat prosedürleri oldukça basittir:

E-posta ile paketleme listesi ve fatura sağlayın.

Gönderiniz için rezervasyon. Mallar tedarikçinizin adresinden teslim alınır, ardından kamyona yüklenir Gerekirse paketin paketlenmesi ve kontrolü ve en uygun uluslararası havalimanında teslimat Gümrük beyannamesi aşaması Paketler Hava Taşımacılığına yüklenir Gümrükleme (KDV ve diğer vergiler) Adresinize teslimat.

 

 

TESLİMAT REZERVASYONUNU KENDİ KENDİM Mİ YAPALIM yoksa TEDARİKÇİM Mİ YAPACAK?

Tedarikçiniz, kendi nakliye şirketi aracılığıyla mallarınızın sevkiyatını rezerve edebilir. Ancak, Hava taşımacılığını kendiniz rezerve etmenizi tavsiye ederiz. Bunu kendi başınıza yaparak kesinlikle daha iyi oranlar elde edeceksiniz. Tedarikçiniz, eğer kendisi yaparsa, size bu hizmeti gerçekte olduğundan çok daha pahalıya satacaktır.

 

 

HAVA YOLUM İÇİN SİGORTA ALABİLİR MİYİM?

Evet, Hava taşımacılığı için sigorta şiddetle tavsiye edilir.

Türkiye Kargo Bilgisi : Sigorta hizmetimizin bedeli beyan edilen malın değerinin %2,85’ini temsil etmektedir. Ama tavsiye ederiz

Emin olmak için bir kez daha sormanız gerekir.

 

 

BİLMEM GEREKEN ÖZEL KISITLAMALAR VAR MI?

Evet. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), çoğu elektronik cihaz gibi lityum pil içeren gönderilere kısıtlamalar getirdi. Ayrıca, tehlikeli madde ve taklit veya sahte ürünler.

Buna uymak için gönderici, mallarını IATA kurallarına uygun olarak şartlandırmalı, malların doğru bir şekilde işaretlendiğinden ve etiketlendiğinden emin olmalı ve gerekli belgeleri getirmelidir.

  • Ateşli silahlar
  • Ateşli silahlar aksamı
  • Ateşli silahlara ait mermi
  • Ateşli düzenek
  • Herhangi bir silah ve aksamı
  • Patlayıcı malzeme
  • Havai fişek ve yanıcı patlayıcı ihtiva içeren diğer ürünler
  • Bomba, el bombası
  • El yapımı patlayıcı ve ateşleyici düzenekler ile diğer patlayıcı madde ve türevleri
  • İmitasyon ve taklit ürünler
  • Yapılışı ve sadece işleyişi ateşli silahlar üretimi olan 3-D yazıcılar
  • Bu kapsama sayılan ürünlerin taklitleri, eğitim malzemeleri ile sanat eseri kapsamında değerlendirilenleri
  • Pasaport, kimlik belgesi ve benzeri resmi nitelikli belgeler

 

 

Amerika Hava Limanları

Los Angeles Uluslararası Airport (LAX)

New York J F Kennedy Uluslararası Airport (JFK)

San Francisco Uluslararası Airport (SFO)

Chicago O’Hare Uluslararası Airport (ORD)

Washington Dulles Uluslararası Airport (IAD)

International (YVR)Toronto Pearson Airport (YYZ)

Miami Uluslararası Airport (MIA)

Houston George Bush Kıtalararası Havaalanı (IAH)

Boston Logan Uluslararası Airport (BOS)

Montreal Pierre Elliott Trudeau (YUL)

Newark Liberty Uluslararası Airport (EWR)

Juarez & diğer Airport (MEX)

Atlanta Hartsfield Jackson Uluslararası Airport (ATL)

Dallas Fort Worth Uluslararası Airport (DFW)

Cancún (CUN)Seattle/Tacoma Uluslararası Airport (SEA)

Orlando Uluslararası Airport (MCO)

Denver Uluslararası Airport (DEN)

Las Vegas McCarran Uluslararası Airport (LAS)

Philadelphia Uluslararası Airport (PHL)

Honolulu Uluslararası Airport (HNL)

Tocumen Intl (PTY)San Diego Uluslararası Airport (SAN)

Detroit Wayne Ülke Airport (DTW)

Tampa Bölgesel Airport (TPA)

Juan Santa Maria (SJO)

Phoenix Sky Limanı Uluslararası Airport (PHX)

Austin-Bergstrom Uluslararası Airport (AUS)

New Orleans Louis Armstrong Uluslararası Airport (MSY)

Nashville Havaalanı (BNA)Minneapolis Uluslararası Airport (MSP)

Calgary Airport (YYC)

Baltimore Washington Uluslararası Airport (BWI)

Pittsburgh Uluslararası Airport (PIT)

Fort Lauderdale Hollywood Uluslararası Airport (FLL)

San Jose Uluslararası Airport (SJC)

Charlotte Airport (CLT)

Punta Cana Airport (PUJ)

Salt Gölü Şehir Airport (SLC)

Raleigh/Durham Airport (RDU)

Portland Airport (PDX)

Charleston Airport (CHS)

St Louis Lambert Uluslararası Airport (STL)

Columbus Port Columbus Uluslararası Airport (CMH)

Cleveland Hopkins Uluslararası Airport (CLE)

Puerto Vallarta Airport (PVR)

Washington Ronald Reagan Ulusal Airport (DCA)

San Antonio Uluslararası Airport (SAT)

Sacramento Uluslararası Airport (SMF)

Cincinnati Kuzey Kentucky Uluslararası Airport (CVG)

New York La Guardia Airport (LGA)

Kansas City Uluslararası Havaalanı (MCI)

Indianapolis Airport (IND)

Luis Munoz Marin Int. (SJU)

Milwaukee General Mitchell Uluslararası Airport (MKE)

Hartford Bradley Uluslararası Airport (BDL)

San Jose Cabo Airport (SJD)

Memphis Uluslararası Airport (MEM)

Oklahoma City Will Rogers Airport (OKC)

Amerika Gemi Deniz Limanları

Oakland Limanı
Charleston Limanı
Tacoma Limanı
Norfolk Limanı
Seattle Limanı
Houston Limanı
Savannah Limanı
New Ark ve New York Limanı
Long Beach Limanı
Los Angeles Limanı

×